WONDERSHEETS A4 - FOLIE TRANSFEROWE DO BEZY 24 ark.

Nazwa: WONDERSHEETS - FOLIE TRANSFEROWE DO BEZY

Rozmiar: A4 (21cm x 29,7cm)

Ilość: 1 opakowanie - 24 ark. 

Kolor: bezbarwne (do zadruku)

Więcej szczegółów

84,99 zł brutto

Więcej informacji

SKŁAD:
Skrobie modyfikowane (E1422, E1412), cukier biały, maltodekstryna, stabilizator (E414), środek utrzymujący wilgoć (E422), emulgator (E435), syrop glukozowy

TERMIN PRZYDATNOŚCI i PRZECHOWYWANIE: 
24 miesięcy od daty produkcji jeżeli są przechowywane w szczelnie zamkniętej torbie foliowej w temperaturze pokojowej (17 do 25 stopni C) w suchym miejscu.
Chronić przed światłem słonecznym.

Folie transferowe Wondersheets to cienkie folie dedykowane głównie do dekoracji bezy. Świetnie także współpracują z czekoladą.
Powlekane są jednostronnie warstwą transferową która przenosi wydruk na bezę. 

Bezowe folie transferowe służą do przenoszenia nadrukowanej jadalnym tuszem grafiki (logo, Twój tekst, dowolna grafika) z arkusza folii transferowej na bezę (stąd nazwa bezowa folia transferowa). 

Folie transferowe do do bezy przeznaczone są do stosowania z tuszem jadalnym. Chwile po zadruku arkusza można użyć go do dekoracji ciasteczek bezowych.
Dzięki arkuszom foli bezowej Wondersheets stworzysz niespotykane i wyjątkowe słodkie bezy, ciasteczka bezowe i beziki. 

KILKA WSKAZÓWEK CO DO PRZYGOTOWANIA MASY BEZOWEJ

Składniki:
250g cukru
100g białek (z 3 jaj)
1 łyżeczka cukru pudru

Przygotowanie
1. Umieść cukier i białka w misce.
2. Miskę z białkami umieść na ogniu w kąpieli wodnej.
3. Mieszaj aż cukier całkowicie się rozpuści (ok. 10 minut)
4. Zdejmij misę z ognia, wyjmij miskę z masą z kąpieli wodnej.
5. Wlej mieszaninę do miksera i miksuj z dużą prędkością, aż mieszanina uzyska odpowiednią konsystencje do nakładania (sztywność masy) (ok. 6-7 minut ewent. 10 min)
6. Dodaj 1 łyżkę cukru pudru i ubijaj przez kolejne 2 minuty aż masa zgęstnieje.
7. Masę bezową umieść w worku do szprycowania
8. Nakładaj formując beziki na zadrukowanym arkuszu foliowym w odpowiednich miejscach.

JAK UŻYĆ ARKUSZE BEZOWE WONDERSHEETS ? 

1. Załaduj arkusze do podajnika drukarki ( w przypadku tylnej tacy można podłożyć kilka kartek zwykłego papieru celem ułatwienia drukarce pobrania arkuszy foli transferowej), tak aby zadruk odbywał się na warstwie powlekanej.

2. Ustaw drukarkę następująco:
 - drukowanie za pomocą „odbicie lustrzane” (lub nadruk na koszulkę),
 - jakość drukowania: wysoka
  a następnie zadrukuj foliowy arkusz arkusz

3. Przed nałożeniem masy bezowej pozostaw arkusz do wyschnięcia na ok 15 minut tak aby nadruk nie został rozmazany. 
UWAGA! Jeśli zamierzasz użyć arkusza później, umieść go w zamkniętej plastikowej torbie.

4. Umieść zadrukowany arkusz transferowy na blasze do pieczenia, stroną zadrukowaną do góry

5. Umieść masę bezową w worku do szprycowania i nałóż tworząc bezy w odpowiednich miejscach (tych zadrukowanych ;) )

6. Umieść bezy w rozgrzanym piekarniku 70° - 80° C 

7. Wysuszaj bezy przez 2 godz., najlepiej pozostaw drzwi lekko otwarte podczas pieczenia (uchyl lekko drzwi piekarnika, aby utworzyć otwór wentylacyjny).

8. Po około dwóch godzinach zaznacz jedno ciasteczko bezowe. Odrywając je od arkusza foliowego sprawdź czy wydrukowana grafika połączyła się w pełni z bezą. 
Jeśli to konieczne zwiększ nieznacznie czas pieczenia. Kontroluj postęp wypiekania !.

UWAGA! Najlepiej wysuszać bezy w piekarnikach z cyrkulacją powietrza, tak aby cukier dobrze wyschnął wewnątrz i na zewnątrz bezy
Nie wskazane jest wysuszać bezy w piekarniku bez cyrkulacji powietrza.

8. Po zakończeniu wyjąć z piekarnika i natychmiast oddzielić od foliowego arkusza.

GOTOWE! Smacznego!

WAŻNE!
Większe ciasteczka bezowe (beziki) wymagają dłuższego czasu wysuszania. Zachęcamy tworzenie bezików o średnicy 2,5 - 5 cm.

Produkt posiada stosowne dokumenty dopuszczające do sprzedaży na terenie Unii Europejskiej.

JEŻELI JESTEŚ ZAINTERESOWANY ZAKUPEM WIĘKSZYCH ILOŚCI (np. PALETOWYCH) LUB STAŁĄ WSPÓŁPRACĄ SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI.