FOLIE TRANSFEROWE DO BEZY A4 25 ark. - MERINGUE WONDERSHEETS

Nazwa: FOLIE TRANSFEROWE DO BEZY - MERINGUE WONDERSHEETS

Rozmiar: A4 (21cm x 29,7cm)

Ilość: 1 opakowanie - 25 ark. 

Kolor: bezbarwne (do zadruku)

Więcej szczegółów

115,00 zł brutto

Rabaty ilościowe

IlośćCenaOszczędzasz
5 106,99 zł Do 40,04 zł
10 103,00 zł Do 120,05 zł
25 95,00 zł Do 500,00 zł
50 89,00 zł Do 1 300,11 zł
100 83,00 zł Do 3 200,46 zł

Opis

Format ArkuszaA4

Więcej informacji

SKŁAD:
Skrobie modyfikowane (E1422, E1412), cukier biały, masło kakaowe, stabilizatory (E414, E460i), emulgatory (E435, E322), gliceryna (E422), aromaty, barwnik  E171

TERMIN PRZYDATNOŚCI i PRZECHOWYWANIE: 
24 miesięcy od daty produkcji jeżeli są przechowywane w chłodnym (15 do 20 stopni C) i suchym miejscu. Chronić przed światłem słonecznym.

PRZEZNACZENIE:
Bezbarwne folie transferowe Meringue Sheets to cienkie folie przeznaczone do przenoszenia nadrukowanej grafiki (logo, Twój tekst, dowolna grafika) z folii transferowej na bezę  (stąd nazwa folia transferowa). 

Arkusze bezowe służą do dekoracji czekolady po przez zadrukowanie jadalnym atramentem i przetransferowaniem wydruku na bezę lub mniejsze beziki.
Folie do czekolady przeznaczone są do stosowania z tuszem jadalnym. Po zadrukowaniu arkusze gotowe są do połączenia z bezą. 
Dzięki arkuszom foli bezowej Meringue Wondersheets mogą Państwo stworzyć indywidualne i spersonalizowane pod siebie słodkie bezy.

Folie transferowe Meringue Wondersheets świetnie współpracują z izomaltem, makaronikami i marshmallows. Dzięki temu można stworzyć i dekorować bezę ale także makaroniki oraz wyjątkowe lizaki z własna grafiką. 

JAK UŻYĆ ARKUSZE BEZOWE ? 

Aby wydrukowana ilustracja została poprawnie i w wysokiej jakości przeniesiona na bezę należy drukować na powlekanej stronie arkusza folii transferowej w opcji „odbicie lustrzane” (nadruk na koszulki) i wysokiej jakości wydruku.

W trakcie drukowania arkusze należy podawać przez przedni podajnik (przednia tacę) drukarki. Świeżo zadrukowane arkusze powinny chwilę schnąć ok 2 -3 min. tak aby naniesiony atrament podeschnął i nie rozmazywał się. Jadalny tusz na arkuszu bezowym musi być całkowicie suchy przed nałożeniem mieszanki bezowej.

Arkusze umieszczaj na blasze do pieczenia bez papieru do pieczenia.

Na zadrukowane ilustracje nanieś masę bezową (w przypadku mniejszych bezików najlepiej przy pomocy worka cukierniczego)

Kilka porad:
 - Rozgrzej piekarnik do 70-80 ° C i włącz cyrkulację powietrza.
 - Ubij białka i cukier w kąpieli wodnej w temperaturze poniżej 70 ° C, aż masa będzie klarowna. Przenieś do miski miksera i mieszaj przez kolejne 10 minut.
 - Dodaj cukier puder i mieszaj jeszcze przez 5 minut.
 - Napełnij worek do wyciskania i nałóż masę na arkusz bezowy.
 - Piec przez 2-3 godziny, pozostawiając lekko otwarte drzwi piekarnika.
 - Po tym czasie odłącz i zaznacz jedno ciasteczko bezowe aby sprawdzić czy wydrukowana grafika połączyła się w pełni z bezą. W razie potrzeby zwiększ nieznacznie czas pieczenia. Kontroluj postęp wypiekania.
 - Bezy piec tylko w piekarnikach z opcją cyrkulacji powietrza.
Twoje wyjątkowe ciasteczka beziki są gotowe :)

WAŻNE!
Większe ciasteczka (beziki) wymagają dłuższego czasu pieczenia. Polecamy tworzenie ciastek o średnicy 2,5 - 5 cm.

W czasie wypiekania (wysuszania) bezy pozostaw lekko otwarte drzwiczki piekarnika, pozwoli to szybciej uwolnić odparowującą wodę. Pozostałość po odparowaniu wody może rozmazać atrament.

Bezy piec (wysuszać) tylko w piekarnikach z opcją cyrkulacji powietrza. Nie wolno używać piekarnika bez cyrkulacji powietrza.

Produkt posiada stosowne dokumenty dopuszczające do sprzedaży na terenie Unii Europejskiej.

JEŻELI JESTEŚ ZAINTERESOWANY ZAKUPEM WIĘKSZYCH ILOŚCI (np. PALETOWYCH) LUB STAŁĄ WSPÓŁPRACĄ SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI.